ΕΡΓΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΟΤΙΝΩΝ

“Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ”

Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και των κοινωνικών σχέσεων των μελών της και η με κάθε τρόπο συμπαράσταση στην κοινότητα Αρτοτίνας.

Η προστασία και η προβολή του φυσικού κάλλους, του ιστορικού και λαογραφικού πλούτου της Αρτοτίνας καθώς και η ενίσχυση του Ιστορικού και λαογραφικού της Μουσείου με την συγκέντρωση και συντήρηση των στοιχείων της ιστορίας και Λαογραφίας της Αρτοτίνας.

Η συνεργασία με Συλλόγους των οποίων τα μέλη κατάγονται από την Δωρίδα,την Φωκίδα και την Στερεά Ελλάδα για την ναποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Ενδεικτικά μέσα για την υλοποίηση των σκοπών της μπορεί να είναι:

-Η λειτουργία του εντευκτηρίου και η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.

-Η οργάνωση Πολιτιστικών, Αθλητικών εκδηλώσεων, εκδρομών και χορων και δραστηριοτήτων για την νεολαία με ναυαρχίδα τα Διάκεια.

-Η Έκδοση εφημερίδας, βιβλίων και γενικότερα εντύπων που αφορούν στην ιστορία και λαογραφία της Αρτοτίνας.

-Η διοργάνωση, διαλέξεων, συμποσίων και συνεδρίων.

-Η Εκτέλεση κοινωφελών έργων στην Αρτοτίνα.

-Η συμμετοχή στην Ομοσπονδία Βορειοδυτικής Δωρίδας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Συλλόγου Αρτοτινών "Ο Αθανάσιος Διάκος"
Πρόεδρος Μαρτέκας Θεόδωρος
Αντιπρόεδρος Μαρτέκας Βασίλειος
Γραμματέας Τσιαλίκη Αικατερίνη
Ταμίας Μακρής Δημήτριος
Ειδικός Γραμματέας Τσακάλη Δήμητρα
Βοηθός Ταμία Γαϊτάνης Νικόλαος
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Κάππα Ευσταθία
Μέλος Αθανίτη Νεφέλη
Μέλος Κουτσόβουλος Θεόδωρος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΤΙΝΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ιδρύθηκε το 1987 το καταστατικό του οποίου εγκρίθηκε με την υπ αριθμ 228/29-6-87 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Μεσολογγίου με 78 ιδρυτικά μέλη.

Σήμερα τα ενεργά μέλη του συλλόγου απαριθμούνται περί τα 200.

Ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Αρτοτίνας, Διάκεια, Φλαμπουρο,Πανηγύρι,όπως επίσης και στην καθιερωμένη πλεον γιορτή των μελισσοκόμων, η οποία γίνεται κάθε έτος στις 24 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά, εποχή συγκομιδής του μελιού. Μάλιστα στη γιορτή αυτή γίνεται προσπάθεια κάθε έτος να έρχονται καινούργια πρόσωπα στην Αρτοτίνα,απο την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές και την ιστορία της Αρτοτίνας και να είναι αυτό το έναυσμα συχνών επισκέψεων τους στην Ιστορική Αρτοτίνα.
Για το σκοπό αυτό κάθε έτος, και μάλιστα προκειμένου να γίνεται γνωστή η Αρτοτίνα και ο τόπος γέννησης του Αθανασίου Διάκου,ομάδα Αροτινών παρελαύνει στις γιορτές εξόδου του Μεσολογγίου.
Επίσης ο Σύλλογος διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις ( εκδρομές, συνέλευσεις,ετήσιος χορός)αποσκοπώντας στην σφυρηλάτηση της αλληλεγγύης και της επικοινωνίας όλων των Αρτοτινών και συμπατριωτών όπου και εάν ευρίσκονται.

Ιστορία του Συλλόγου Αρτοτινών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Αρτοτινών «Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ», συνεχίζει την της παράδοση ζωηρής και δραστήριας 80ετούς πορείας του.

Ιδρύθηκε το 1938 ως πολιτιστικό σωματείο, από Αρτοτινούς που διέμεναν στην Αθήνα, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την αλληλοϋποστήριξη, μεταξύ των Αρτοτινών, αλλά και τον εξωραϊσμό του χωριού.

Έμβλημα του Συλλόγου είναι ο Αθανάσιος Διάκος.

Η θερμή ανταπόκριση όλων των Αρτοτινών, σε οικονομικό και εθελοντικό επίπεδο έδινε κάθε φορά τη δύναμη στις διοικήσεις του Συλλόγου για μεγαλύτερα ανοίγματα.

Η αγορά της αίθουσας του Συλλόγου στο Βύρωνα, η ετήσια χοροεσπερίδα στην Αθήνα, η οργάνωση των Διακείων στο χωριό, λαμβάνουν χώρα διαχρονικά χάρη στη προσωπική εργασία και συνεισφορά πάρα πολλών Αρτοτινών.

Ταυτόχρονα η έκδοση της εφημερίδας μας που κυκλοφορεί ανελλιπώς τέσσερις φορές το χρόνο, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, αποτελεί το σταθερό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των αρτοτινών.

Οι νεότερες γενιές αρτοτινών βρίσκουν ένα Σύλλογο που έχει γράψει κοινωνική και πολιτιστική ιστορία και πρέπει να την συνεχίσουν.

Η εναλλαγή των προσώπων στις διοικήσεις και η πολυπρόσωπη συμμετοχή με διάρκεια, προοιωνίζει την συνέχεια του Συλλόγου και στα επόμενα 80 χρόνια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έδρα: Αλκέτου 56 Βύρωνας, Αττική    Τηλέφωνο :2107655568   Fax:2107655568   Ε-mail:artotina.diakos@gmail.com

 

 

Κατασκευή Ιστοσελίδας

Doric Business Harmony PC

  www.doricharmony.gr